Sissejuhatamine

Friday 7 January 2011
Ei saa vist iial meelest maha minna, kuidas lapsepõlves sõpradega sentide peale pokkerit mängitud sai. 5-card draw, 7-card draw , 8-card draw ja plisku - oh neid ärevaid hetki kui vahel harva ka rull (tõlkes sularaha) sendihunniku peale panustada tuli. "Stack" kui selline ei olnud fikseeritud, alati võisid minna ja toast juurde tuua kui ikka nelik käes juhtus olema.

Texas Holdem'iga puutusin esmakordselt kokku 2007 aasta paiku kui töökaaslastega esimesed 50senti/kroon Limit mängud said tehtud. Olles alati matemaatika ja statistikahuviline olnud, hakkas mäng kiiresti meeldima, psühholoogiline moment lisas samuti põnevust. Hakkasin lugema raamatuid ja foorumeid, homegame'des õnnestus tänu sellele rohkem võita kui kaotada. Samal ajal sai Pokernewsi kampaania käigus 25$+25$ PartyPoker tuppa, mille paraku maha mängisin, omamata mingit ideed bankrollist, limiitidest või mängustrateegiast internetis. Netipokker tundus igav, puudus vahetu moment.

2008 jõulude paiku rääkis sõber, kuidas ta internetis mängides korralikku kasumit teenib, eriti jõulude ajal, mil lauad jõuluvanasid täis. Vaatasin pisut tema mängu ning nõustusin ta pealekäimisega, misjärel ta kandis mulle OnGame võrgustikku HollywoodPokeri tuppa 50$. Sellest sai ühtlasi minu esimene ja siiani viimane raha kandmine internetipokkerisse (Siia hulka ma ei loe mõnda spetsiaalset kannet mõne turniiri satika mängimiseks, kuna see ei lähe bankroll-managementi alla, vaid on ühekordne event). Umbes samal ajal avastasin enda jaoks PokkeriProde foorumi, Ranka tabeli ning Tigrano NL10-grinderite projekti. Algus oli kena, graafik liikus ülesmäge, veebruariks olin mänginud 20k kätte NL10s ~6BB/100 ning kasvatanud rolli 400$ dollarini. Kuna seejärel käänas elurada Eestimaalt ja ühtlasi ka internetist mõneks ajaks pisut kaugemale, tuli ka pokkeri mängimisse paus. Vahepeal hoidsin end asjaga kursis raamatute lugemise teel.

Esimene katsetus: NL10@Hollywood


Uuesti alustasin netipokkeriga 2010 aasta suvel. Kandsin rahad Hollywoodist välja ning rollist 300$ FullTilt pokkerituppa. Toa valik sai tehtud peamiselt hea rakebacki pakkumise tõttu. Algus oli taaskord kena - esimesed 10k kätt beatisin NL10 samamoodi nagu varem ning graafik ronis üles. Seejärel tuli esimene tõsisem downswing. Jooksin järgmised 10k käsi tugevalt alla EV kuid ka mindset oli nõrk ning sellest juhtuvalt tegin palju halbu otsuseid. +100$ pealt kukkusin -50$ peale ning otsustasin liikuda limiidis alla - mängisin pikalt NL5 Rushi. Algus oli taas kena ning ronisin august välja - paraku järgnes sellele veel suurem langemine ning mingil hetkel liikusin tagasi NL10sse, kus langus samuti jätkus. Koos rakebacki ja boonusega olin küll kasumis, kuid mängutuju kippus kaduma ja tundus et ma ei liigu kuidagi edasi. Internetipokker jäi taas soiku ning mängisin live homegame ning Olympic Casino turniire, kus jäin tugevalt plussi ning ka mängumõnu oli suurem.

Detsembris 2010 toimusid Tartus Esimesed Meistrivõistlused Live Pokkeris. Sõpradega arutasime osavõttu kuid 1100 kroonine sisseost tundus liialt suur. Peale seda kui kympa võitis satikalt pileti puges kadedus hinge ning võtsin ka ise kahest viimasest satikast osa. Viimaselt, 3+0,3€ satikalt õnnestuski pilet hittida, oli ka omajagu õnne, sest crackisin poole peal hotcocacola ässapaari A9s-iga, tõmmates turni rea ja riverisse profülaktika mõttes masti. Tartu Meistrikad olid minusuguse amatööri jaoks väga motiveerivaks sündmuseks, sest nii suure osalustasu ning mängijate tasemega professionaalset turniiri polnud kunagi mänginud. Tulemuseks jäi 25 koht 108 osaleja hulgas, välja kukkusin flipiga A8os JTs vastu, flopp AKQ ja nägemist. Tänu diilile kympaga õnnestus siiski cashida, kuna kymps jõudis rahadesse. Turniir ise aga motiveeris jällegi tugevamalt pokkeriga tegelema ning kuna FullTilt pakkus 300$ boonust, lõin taaskord lauad lahti.

Esimesed 10k käsi õnnestus mängida enam-vähem breakeven, pisut kaldus plusspoolele. Tundsin, et mu mängus on siiski palju leake ja kohti, kus ma ei suuda teha õigeid otsuseid. Samal ajal pakkus PokkeriProd foorumi kasutaja pastilaa välja coachinguvariandi ja kuna tegu on kasumlikult mängiva nl50/nl100 regulariga otsustasin aplikeeruda ning õnnestus coach hittida :) Teeme temaga 50k käelise diili, mille jooksul ma ise näeksin end arenema vähemalt nl25 võitvaks mängijaks, miks mitte võtta shotte ka nl50 suunas. Osaliselt selle diili raames puhusin hinge sisse ka sellele blogile - olen ise huviga lugenud paljude tänaseks nl50/nl100+ limiitidesse jõudnud mängijate blogisid ja sissekandeid ajast kui nad maadlesid nl10-es, vahes on ka minu bloog tulevikus kellelegi abiks. Lisaks leiab siit kindlasti näpunäiteid, mida ammutan coachingudiilist ning ka mu omi mõtteid, peamiselt pokkerialaseid küll. Ning lõpuks on mul koht, kus oma muusikavalikut demonstreerida!

Kokkuvõttes olen tänaseks päevaks oma esimese 50$ sissemaksu kasvatanud 800$ peale ning esialgne master-plaan on see kasvatada 20000$ peale, mille eest osta helesinine auto. Nimetagem seda helesiniseks unistuseks!

Sissejuhatust jääb lõpetama lugu, mis oli meie sendimängude alatiseks saatjaks. Eriliste tervitustega siinkohal Tõnnile!

0 kommentaari:

Post a Comment